Teran excu Tunisian Sousseen 1989

 

tunisia89_5.jpg (123354 bytes)

Matkalle lähti 12 innokasta teralaista. Reissu oli Aurinkomatkoilta ostettu pakettimatka, jota oli räätälöity Teraan varten.

Ratsastusta oli neljänä päivänä Soussen ulkopuolella olevalla tallilla, jonka omistaja oli voittanut Tunisian mestaruuden esteratsastuksessa. Porukka kävi lähinnä maastossa. Reitit kulkivat lähistön kylien läpi. Opas yritti pitää huolta porukan viihtyvyydestä omalla yhden miehen showllaan: hän pelleili hevosensa kanssa ja esim. oli opettanut hevosensa nousemaan pystyyn käskystä. tunisia89_6.jpg (122449 bytes) Sen lisäksi porukka kävi ratsastamassa turistihevosilla hiekkarannalla. Hevoset oli opetettu tottelemaan oppaan käskyjä. Jos joku ei totellut sitä kuritettiin.
 tunisia89_3.jpg (119597 bytes) Matkalla sai osallistua valintansa mukaan erilaisille päiväretkille. Kahden päivän Saharan reissulla ratsastettiin kameleilla. Kiviaavikolla nähtiin suolapatsaita ja -penkereitä. Retkeen kuului myös käynti karthagon raunioilla. Illan pimetessä suomalaiset usutettiin hiihtämään hiekkaerämaahan. Yö oli niin pimeä, ettei ympärille nähnyt lainkaan. Ryhmän tiedusteluihin retken vaaroista tai mahdollisista esteistä maastossa opas vain vastasi että "ei siellä mitään ole". tunisia89_9.jpg (104322 bytes)
Seuraavana aamuna herättyään ryhmä huomasi aavikon olevan täynnä nukkuvia kameleita silmän kantamattomiin. Ihme, etteivät he olleet törmänneet niihin yöllä hiihtäessä! tunisia89_7.jpg (100133 bytes)
Reissun aikana käytiin myös eläintarhassa, jonka terraarioissa sitten esiteltiin kuinka taitavasti aavikon käärmeet piiloutuvat hiekkaan. Illan hiihtoreissulla olleilla kiirivät kylmät väreet selkäpiitä pitkin heidän muistellessaan kuinka he olivat innoissaan kaivaneet Saharan hiekkaa mukaan matkamuistoksi. tunisia89_8.jpg (144523 bytes) Kaikki saivat kokeilla käärmettä kaulalleen. Kuristajakäärme kun oli, sitä oli pidettävä aina välillä kylmähuoneessa. Minna, tarinamme kertoja, oli viimeisenä kuulemma vuorossa ja käärmeen hoitaja rupesi hermostumaan, kun käärme alkoi pikku hiljaa lämpiämään…
tunisia89_2.jpg (99077 bytes) Reissun lopuksi porukka vietiin vielä katsomaan paikallista muotinäytöstä.
tunisia89_4.jpg (122843 bytes) Toinen retkistä, joille Teralaiset osallistuivat, suuntautui läheiselle viinitarhalle iltajuhliin. Ohjelmassa oli erittäin taitavia ratsastajia hevosineen. Ja illalla tietenkin tanssittiin. tunisia89_1.jpg (81648 bytes)

Osallistujat:

Sanna Koski
Mari Vauhkala
Tuija Järvinen
Heini Noronen
Satu Heikkinen
Kaisa Kariluoma
Marianne Elolähde
Minna Uimonen
Marja Tuominen
Hannu Kantola