Joulurieha 17.12.1995

17.12.1995

Tera järjesti syyskauden päätteeksi Tapiolan ratsastuskoululla jouluriehan jäsenilleen. Samalla oli alkeiskurssien ja Eestin excun kaatajaiset.

Luokka 1: Perusmerkin koulukoe

Ohjelma alkoi perusmerkin kokeella, joka oli tarkoitettu juuri alkeiskurssin suorittaneille. Kokelaat saapuivat tallille varhain sunnuntaiaamulla laittamaan hevosia kuntoon. Tallissa päiviteltiin hevosten ikiä (oli monta kaksikympistä ja jopa yksi 26 vuotias shettis) ja kertailtiin taas miten kamat laitetaan hevoselle, kun alkeiskurssista oli jo kulunut jonkin aikaa. Viime hetkellä opeteltiin vielä rataakin, joka ei ollut kirjallisilla ohjeilla auennut osallistujille.

Luokka 2: K.N. Special(helppo B), kilpailu Teran mestaruudesta

Perusmerkin kokeen jälkeen kilpailtiin teran mestaruudessa kouluratsastuksessa K.N Special (helppo B) ohjelmalla. Tiukkassa taistossa ensimmäinen sija jouduttiin lopulta jakamaan kahden tasaväkisen ja kovatasoisen kilpailijan kesken. Muitten suoritukset olivatkin sitten vaihtelevampia; kuka meni vastalaukkaa ympyrällä, tai väärää laukkaa tai vain pelkkää laukkaa, kenen hevoset näkivät mörköjä jne.Tämä kai kuvaa keskivertoteekkariratsastajan tasoa – siis jos tunnet olevasi "vain tavallinen tuntiratsastaja", niin ei sinun ainakaan tarvitse pelätä erottuvasi joukosta kisoissamme, jos sattuisit nostamaan väärät laukat tai jotain vastaavaa.

Luokka 3: Leikkimielinen joukkuekilpailu

Lopuksi oli ei-niin vakavamielinen joukkukilpailu. Sokeria etsiskeltiin jauholaarista eri tekniikoilla, yhteistä oli se että naama oli aina yhtä jauhoinen. Yleisöllä tuntui olevan hauskaa.

Kilpailun palkinnot olivat kisojen parhaat: komeat piparkakkuhevoset voittajille, possut kakkosille ja vikalle joukkueelle oli lohdutuspipareita.

Päivä oli ollut kaunis, mutta kylmä. Puuro, lämmin glögi ja 3A:n sauna kelpasivat osallistujille ja jäädyksissä olevalle yleisölle. Osa jatkoi vielä 3A:sta kauden kaatajaisiin Helsingin yöhön….