Tera: Eestin excu 1997

Eestin excu 30.5.-2.6.1997

Lätsäpolle Kärrypollesta tuli reissun maskotti.

1. tunti lauantaina klo 9-10

Lauantain tunnit olivat aikaisin aamulla ja myöhään illalla, sillä olimme muuten kisoja katsomassa Niitrassa. Autossa oli tunnelmaa, kun kaikki seitsemän auhtauduimme Utin pieneen Hondaan ja menimme Keilan kauppaan väliajalla.

Nimi Hobune
EevaHaima, jyrää yli esteitten ja muutenkin
JuhaGulliver, luottoratsu maastoon
LiisaWillyboy, jonka ravi oli mielenkiintoinen
MikaDzemgiet, hurja x-ori, joka pukitteli ja temppuili
PanuGroks, tasaisen varma
SamiSaturn, ihan hyvin se meni Samilla
TiinaLipton, leiriläisten suosikki

2. tunti lauantaina klo 19-20

Tällä tunnilla päästiin jo asiaan. Hyppäsimme ristikkoa ja joitain muita yksittäisiä esteitä.

Nimi Hobune
EevaWillyboy
JuhaAgar, iso ja äkäinen toisille hevosille
LiisaLipton -> Dzemgiet
MikaDzemgiet -> Lipton
PanuEmmy
SamiHaima
TiinaFaarao

maastotunti sunnuntaina klo 8.45-10.15

Ruilan kohtalokkaasta maastosta vuodelta -95 oli puhuttu niin paljon, että pitihän sinne maastoon päästä. Eikä sieltä ilman pientä jännitystä ollut tämäkään maasto. Panu voisi kertoa omasta kokemuksestaan: Gulliverin kaulalla laukkaa maantiellä rekan kimmoittamana, pysäytys onnistui kuolainrenkaista vetämällä.

Kun Tonulla itsellään oli alla hiukan pöhkö ratsu, ja mukana oli useita nuoria hevosia ja kokemattomia ratsastajia, menimme varsin rauhallisesti. Kerran Briff ja Lipton päättivät peruuttaa puskaan jotain olematonta mörköä. Muita selkkauksia ei sitten sattunutkaan ja selvisimme ehjinä kotiin.

Nimi Hobune
EevaLipton
JuhaEmmy
LiisaFaarao
MikaSaturn
PanuGulliver
SamiWillyboy
TiinaBrif

Liisa hyppää Elsialla
3. tunti sunnuntaina klo 11-12 Ruilan vehreällä derbykentällä kelpasi ratsastella auringon paisteessa. Hyppäsimme Tonun opastuksella kuvassa näkyvää pystyä ja ristikkoa. Lopulta estekorkeudetkin nousivat päälle metriin, mutta sitten loppuivat ratsastajilta taidot kesken. Zaiil päätti tehdä tenät Samille. Äkkipyssäys keskellä kenttää ja pää jalkojen väliin, sillä Sami karistettiin alas.

Sami hyppää mustalla akhaltekilla

Nimi Hobune
EevaAsbest
JuhaGroks
LiisaElsia
MikaHaima
SamiDzaiil
TiinaDzemgiet

Kärrykyyti
Kärrykyydillä syömään läheisestä kuppilasta nakkeja ja ranskalaisia, paluu tapahtui nykyaikaisemmin kuljetusvälinen. Ja sitten lopuksi oli Samin synttärikekkerit: tarjolla paikallista raparkerikakkua. Sami sai lahjaksi Ehalta Ruilan tallin T-paidan.

Viimeisellä tunnilla saimme syntymäpäiväsankarin toivomuksesta hypätä rataa: kuusiaitaa, traktorinrenkaita, jne… Juha pärjäsi Haimalla yllättävän hyvin, sen kun vain matkusti. Liisalla oli Briff, joka teki saman temput kuin Tonulle kisoissa eli jähmettyi ennen esteitä. Sami pisti Liptoniin vauhtia.

Nimi Hobune
Eeva?
JuhaHaima
LiisaBrif
Mika?
SamiLipton
Tiina?

Honda hönkäisi Tallinnaan ja työläiset lähetettiin kotia Suomeen. Juha ja Mika jäivät Ruilaan odottamaan Liisan paluuta. Oli tullut mentyä niin monta estetuntia, että kouluistunta jo lienee unohtunut. Ja niin päätettiin ottaa pienet iltaratsastukset. Kukin vuorollaan kipusi Emmyn selkään, jota juoksutetiin liinassa. Ja siinä sitten toinen toisilleen istuntaohjeita antamaan.

4. tunti maanantaina klo

Juha ja Mika torihevosilla Niitrassa maastoilemassa merenrannalla Maanantaina olimme heräsimme Niitrassa. Edellisenä iltana olimme saaneet puhuttua talonväen ympäri viemään meidät kuitenkin merenrannalle laukkaamaan. Paikalliset kylpijät ovat kuulemma valittaneet hevosten likaavan rannan, no kaikkea sitä kuuleekin. Menimme jokatapauksessa kauemmaksi varsinaisesta uimarannasta polskuttelemaan hevosilla. Merenranta oli tietysti reissun kohokohta, mutta maastot eivät ole hullummat vaikkei merenrantaan asti pääsisikään. Mäntykangas metsän pohja on hyvä ja täynnä polkuja, monet niistä laukkakelpoisia, niin että saatoimme mennä useita kilometrejä laukkaa metsän siimeksessä.
Nimi Hobune
JuhaHirma
LiisaEduiina
MikaViira
Kolmen tunnin maastokeikan jälkeen innokkaimat eli Liisa ja Mika järjestivät itselleen puolituntisen istumista hevosen selässä. Meidän piti mennä liinassa istuntaa parantaen vaan, huomasinkin tekeväni Turnepsilla laukanvaihtoja.

Turneps jatkoi seuravalle tunnille, jossa meitä opetettiin jälleen esteratsastuksen saloihin.

5. tunti maanantaina klo

Nimi Hobune
JuhaIngol
LiisaTurneps
MikaBover
Kotiin.
Tämän jutun kirjoitti Liisa Erkomaa, email: napu(at)cc.hut.fi Sivua on viimeksi päivitetty 20.7.1998 (Postaus siirrety nykyisille nettisivuille 2.3.2024).