Mikäs sen parempi tapa viettää viimeistä kesäviikonloppua kuin Teran maastoesteleirillä? Tänä vuonna leirikohteena oli Ypäjän hevosopisto, jonka ratsastuskoulu oli kaikille meille neljälle leiriläiselle uusi tuttavuus. 


Leiri alkoi perjantai-iltana tutustumistunnilla rataesteillä. Haimme tuntumaa ratsuihimme ja harjoittelimme puomi- ja estetehtävillä esimerkiksi tahdin säilyttämistä, suoruutta ja kääntämistä. Hyvää pohjustusta ennen varsinaisille maastoesteille siirtymistä.


Lauantaina meillä oli kahdet maastoesteharjoitukset opiston urheilualueilla. Molemmat harjoitukset keskittyivät hiekkakentille ja niitä reunustavalle metsäalueelle, joilta löytyi mm. erilaisia tukkiesteitä ja banketteja. Treenasimme maastoesteratsastuksen peruspilareita, kuten kevyessä istunnassa vaikuttamista, oikeaa asentoa ylös- ja alashypyissä sekä laukan rytmin hallintaa eripituisilla lähestymisillä esteille. Harjoitusten välissä ehdimme käydä katsomassa Opistohallilla samana viikonloppuna järjestettyjä vikellyksen SM-kisoja ja samalla nauttimassa kisabuffetista.


Sunnuntaina lähdimme alkuverryttelyn jälkeen metsän puolella kulkevalle maastoesteradalle, josta hyppäsimme esteen tai pari kerrallaan. Hevosetkin selvästi nauttivat “oikeista” maastotehtävistä, ne saivat kenttien ulkopuolella vielä vähän uutta virtaa, vaikka olivatkin kaikki jo lähtökohtaisestikin varsin eteenpäinpyrkiviä. Viimeiseksi harjoittelimme vielä vesiesteen ratsastamista. 


Mielestäni leiri oli oikein onnistunut. Hevoset ja opetus olivat laadukkaita, sää suosi, eikä kukaan edes tippunut! Ainakin itse voisin hyvin lähteä uudestaankin leireilemään Ypäjälle. Majoituksena meillä oli tällä kertaa pienen ryhmäkoon vuoksi ulkopuolinen lomamökki, joka sopi hyvin meidän tarpeisiimme. Jos kuitenkin ensi kerralla saadaan isompi porukka kasaan, niin voisi hevosopistolla myös majoittua ja siten uppoutua vielä vähän syvemmin alueella vallitsevaan heppakuplaan!

Matilda Hakumäki